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Modifier Coding Alert

Reader Question: Add a Modifier to Resident Charges in a Clinic
Question: Does modifier GC need to be added to all of the charges (such as E/M, biopsy, collection fee, surgical tray)
the resident performs in a clinic with a teaching physician?
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Answer: Yes, for any charges that you submit under the teaching physician that includes documentation by the
resident, you should attach modifier GC (This service has been performed in part by a resident under the direction of a
teaching physician). This allows for the review of the documentation to be per the teaching guidelines. Your physician
must comply with the requirements in chapter 12 of the Medicare Claims Processing Manual in order to be paid for
physician services.


