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OASIS Alert

TEST YOUR OASIS SAVVY.........Education: Order of Visits Matters

Q:  On  a  case  involving  therapy  and  nursing,  can  therapy  go  in  first  as  long  as  the  nurse  goes  in  the  same  day  and
collects the signatures and OASIS information?

A: Therapists should not be making the first visit in a case where there are orders for nursing, advises occupational
therapist Carol Siebert, with the University of North Carolina in Chapel Hill, NC. In these cases the nurse must make
the initial visit before the therapist does. The nurse also must do the comprehensive assessment though not necessarily
on the initial visit, says Siebert, who chairs the Home and Community Health section of the American Occupational
Therapy Association. The requirements are spelled out in 42 CFR 484.55 (a)(1) and (b)(2), she cites.


